Kadın Hastalıkları

Meme İltihabı Nedir? Neden Olur?

Meme iltihabı tıbbi adı ile mastitis olan belirtileri göğüs ağrısı ve göğüste kızarıklık oluşumu ile ortaya çıkan bir göğüs dokusu hastalığıdır. Bu rahatsızlık bir enfeksiyon olup genelde emziren kadınlarda görülmektedir. Meme iltihabı vakalarının çoğu doğumu takip eden birkaç ay içerisinde meydana gelir
Rahatsızlığın belirtileri bir anda ortaya çıkabilir. Bu belirtiler arasında göğüste hassaslık hissi, genel kırgınlık hissi, göğüs dokusunda şişme ve ağrı, ciltte kızarıklık ve yüksek ateş yer alır. Rahatsızlık genellikle doğumdan sonraki bir kaç ay içerisinde gözlemlense de bazı durumlarda daha sonraki zaman süreçleri içerisinde de ortaya çıkabilir.
Mastitis bakteriler göğüsteki çatlak veya ufak deliklerden içerisiye girdikten sonra ortaya çıkar. Bebeğinizin ağzındaki bakteriler süt kanalları yolu ile göğüse girerek rahatsızlığın ortaya çıkmasına neden olur.


Meme İltihabı Tedavisi:
Antibiyotikler: Antibiyotik tedavisi yaklaşık olarak 10-14 gün sürer. Anne 2 gün içerisinde kendisini daha rahat hissetmeyen başlar. Bununla birlikte antibiyotik tedavisi son güne kadar devam ettirilmelidir.
Evde Bakım: Anne meme iltihabı ile baş edebilmek için bol bol dinlenmeli ve sıvı tüketmelidir. Ayırca enfeksiyonlu memedeki süt düzenli olarak alınmalıdır.
Rahatsızlık antibiyotik ve evde bakım tedavileri ile iyileşmezse mutlaka bir doktora danışınız. Bu durum göğüs kanserinin habercisi olabilir. Doktorunuz bu durumda mamogram çektirmenizi tavsiye edebilir.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. busesevgi dedi ki:

    ben buse bir hafta once gogusum sisti agrili bir apse olustu doktora gittim ilac yazdi,patolojik durum olmadigi halde ilac bitmeye yakin fayda vernedi,ben bir kac gundur iltihabi sikiyo cikariyorum ama sonu gelmiyo nasl kuruturum acba

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu