İbrahim Saracoğlu Soru – Cevap

Benim iç guatr sorunum var, brokoli kürünün faydası olur mu?
Brokoli kürü iç guatr şikayetlerinde etkili değildir. Ayrıca, guatr ve tiroid hastalarının beyaz lahana, brokoli ve karnabaharı çiğ olarak tüketmemelerini öneririm.
Tiroid için TV de önerdiğiniz kürü tekrar verebilir misiniz?
Hipotiroid (Tiroidin yavaş çalışması) veya Hipertiroid (Tiroidin hızlı çalışması) durumunda önermiş olduğum kür, dereotu kürüdür. Tiroid glandının her iki durumunda da kürün uygulanış şekli aynıdır.
Kürün uygulanışı: Sabah, öğle ve akşam aç karna, öğünlerden 15 dakika önce 1 yemek kaşığı dolusu taze yeşil dereotu birkaç kez çiğnendikten sonra 2-3 yudum su ile yutulur. Bu küre hiç ara vermeden 3 ay devam edilir. Kürün ikinci ayından sonra tiroid hormonlarınızı zaman zaman kontrrol ettiriniz, çünkü kullandığınız ilacın miktarını azaltmanız gerekebilir. İlaç azaltımını hekiminize danışmadan kesinlikle kendi kendinize karar vermeyiniz.
Tiroid nodüllerinin küçülmesinde veya ilerlemesinde de bu kür oldukça etkilidir. Bu kür sayesinde çok sayıda insan ilaç alınımından kurtulmuş ve var olan nodülleri de yok olmuştur.
Gerekirse küre daha uzun zaman devam edilebilir. Hekim kontrol ve önerilerini ihmal etmeyiniz.
Cild için Elma-Kayısı maske kürünü tekrar verebilirmisiniz.?
Bu maske için kullanacağınız malzemeler:
1 adet ekşi olmayan orta boy kırmızı elma ve 4 adet sert kayısı.
Bir adet orta boy, kırmızı elmanın kabuğu ince olarak soyulur. Maske için kullanılacak olan kırmızı elmanın ince soyulmuş kabuklarıdır. 4 adet sert kayısı (yumşak olmayan) herbiri yaklaşık 1,5 cm kalınlığında soyulur (kabukları ile beraber). Kayısının çekirdeğinin etrafında bulunan yumşak plazenta kısmı kullanılmamalıdır. İnce olarak soyulmuş kırmızı elma kabuğu ile kalın etli (1.5 cm) soyulmuş 4 adet kayısı beraberce küçük bir kapta ve çok az su ilave ederek hafif ateşte 5 dakika lapa haline getirilir. Lapa haline getirilirken çatal yardımıyla da iyice ezilir. Lapanın çok cıvık olmamasına özen gösteriniz. 5 dakikalık lapa yapma süresinde az az su ilave ederek cıvık kıvamı koruyunuz, çatal veya kaşık yardımıyla iyice ezerek homojen hale getiriniz. 5 dakika tamamlanınca ılımasını bekleyiniz. Ilıyınca iki parmak yardımıyla alnınıza, burun ve yüzünüze, iki parmak ucuyla çok hafif fazla bastırmadan yedirerek sürünüz. enaz 30 en fazla 45 dakika bekletiniz. Daha sonra sadece suyla yıkayınız ve havlu ile kurulayınız. Bu işlem haftada 1 kez yapılır.
oğul otunun depresyona iyi geldiğini duymuştum acaba nasıl kullanmak gerekir?
Oğulotu’nun diğer adı da melissa’dır. Oğulotu sakinleştirici özelliğe sahiptir. kronik idrar yolları rahatsızlığını sıksık yaşayanların önleyici olarak kullanabileceği bir bitkidir. Depresyona karşı etkisi yok denecek kadar azdır.
Saç dökülmesine karşı önerdiğiniz lavanta küründen sonra dökülen saçların yerine daha gür saçların gelmesi için bu küre devam mı etmeliyiz yoksa önereceğiniz başka kür var mı?
Saçların daha gür gelmesine karşı sabah kahvaltısında 1 çay kaşığı çörekotu tüketme alışkanlığı edininiz. Bu alışkanlığı aralıksız 6 ay sürdürünüz. Daha sonra haftada bir-iki gün olmak üzre 1 yıl devam ediniz. Lavanta uygulamasına saç dökülmesi durduktan sonra enaz iki ay daha devam ediniz. Daha sonraki aylarda bir-iki kez, saçlarınıza lavanta uygulamanızda hiç bir mahsur yoktur.
Hocam GUT Hastalığıyla ilgili bilgi verebilirmisiniz.
Gut hastalığına karşı kereviz kürünü önermekteyim. Kullanım şekli:
Yarım litre kaynamakta olan suya (yaklaşık iki su bardağı) ince dilimlenmiş 300 – 350 gram kereviz ilave edilir ve ağzı kapalı olarak hafif ateşte 7 dakika haşlanır. Sadece suyu gün boyu içilir. Daha çok öğle ve akşam yemeklerinden yarım saat önce içmeyi tercih ediniz. Kesinlikle tuz, yağ ve de benzeri herhangi bir madde ilave etmeyiniz.
Uyarı: Kereviz tüketimi ve yüksek tansiyon
Her hangi bir nedenle tek başına kereviz kürünü uzun müddet (on günden fazla) uygulamak durumundaysanız, tansiyonunuzu (kan basıncı) zaman zaman ölçtürmeniz gerekir. Çünkü, kereviz kürü uzun müddet kullanıldığı zaman bazı kişilerde tansiyon yüksekliğine sebep olabilmektedir. Bu nedenle tek başına kereviz kürü uygulamak durumunda olanların tansiyonlarını sık sık kontrol ettirmeleri gerekir. Eğer, tansiyonda bir yükselme gözleniyor ise, kereviz kürünü uygulamaktan vazgeçmeleri gerekir. Özellikle, yüksek tansiyon hastalarının kereviz kürünü uygulamadan önce hekimlerine mutlaka danışmaları gerekir. Genel olarak da yüksek tansiyon hastası olanların çok sık kereviz yemeğini de tüketmemelerini öneririm.
22 haftalık hamileyim. bitki çayları tüketebilir miyim? Lahana kürünü yapmamda bir sakınca var mı?
Hamilelik döneminde hekiminize danışmadan bitkisel kür veya ileç kullanmayınız. Lahana kürünü de doğum yaptıktan en erken 3 ay sonra uygulayabilirsiniz. bebeğinizin ve sizin sağlığının daim olmasını dilerim.
Sayın Hocam. soğan kürü adet döneminde de uygulanabilir mi?Uygulanmasının bir dezavantajı var mıdır?
Bir sakıncası yoktur. Ancak, etki bakımından en uygun zaman adet bitiminden en erken 7 gün sonra başlamaktır
sedef hastalıgına ne ömerirsiniz
Şuanda hamileyim ve sigara kullanıyorum karabaş otu kurumu ivsem zararı olur mu acı cevap
6 yıl önce erken menopoz dendi. Bu süreden itibaren ilaçlarla adet görüyorum. Su an çocuk sahibi olmak istiyorum. Yardımcı olurmusunuz. Ne yapabilirim.
Selamün aleyküm hocam 1 haftadan bu yana genelde gece mideme ve sag kaburgamin altina birde sirtima vuran agri olup acile geldim agri kesici vurdular ve 3 4 defa aci sari su kustum sabah dahiliyeden ultrasyona oradan genel cerraha sevkedip safra tasimda 3 4 mili tas 3 tane olup daha sonra iltihap olup hastanede antibiyotik tedavisi goruyorum bittikten sonra lazerle ameliyat olacaksin dedi cok korkuyorum ameliyat olmak istemiyorum eve gidip karahindiba cayini sizden duydum icsem faydasi ne kadar olur agri olurmu siz ne oneriyorsunuz allah rizasi icin yardim edin
Hocam iyi günler benim 11 aylık bir kızım var . 10 gündür adetim gecikti evde test yaptım ama negatif çıkıyor ne yapabilirim ???
Mrb hocam.ben 2 senelik evliyim.cocugumuz olmuyor diye doktoro gittik hormon ve yumurtalik tahlili yapti bisey cikmadi sonrasinda rahim filmi istedi.onda da sag tarafta tup gozukuyo sol tarafta tup yok.daha detayli bakmak icin laparoskopi yapilmasi gerektigini soledi ben arastirdim biraz zor bi ameliyat organlari zedeleyp iltihaplanma yapabiliyomus sizce yaptirmalimiyim ne onerirsiniz.ayrica ben kronik karaciger hastasiyim yani tam gorevini yapmiyo hepatitim falan yok degerlerim yuksek cikiyo bide kanim pihtılasmiyo.o yuzden laporoskopiden korkuyorum sizce napmaliyim yardimci olurmusunuz
ayşegül hanım bende aynı tedaviyi görüyordum adana balcalı hastanesinde dermotoloji servisinde yattım aylarca sonuç sıfır ama bana sayın hocam sadece almanyada bulunan DOXEPİN 25-1A PHARMA denen ilacı tavsiye etti ve ben temin ettim çok faydasını gördümşuan kortizon ilaçlarına son verdim 3 sene oluyor sizede tavsiye ederim tcdd_sinan @ hot ulaşırsanız yardımcı olurum
kurdeşen tedavisi oluyorum bi türlü geçmiyo sürekli kotizon iğneler ve alerji hapları yutuyorum ama iyileşme yok ne yapabilirim?
Merhaba hocam.ben yıllardır polikistik overim soğan kürüne başlayacağım ama siz adetten 2 gün sonra başlanması gerektiğini söylemişsiniz ama ben tedaviyi bıraktım 2 yıldır adet görmüyorum ben nasıl başlayacağım.ilaç kullanayım adet görüp öylemi başlayayım.yoksa hemen başlayayım mı?