Botoks uygulamalarını genellikle iki gruba ayırabiliriz. Birincisi yüzün üst kısmına yapılan uygulamalar, diğeri boyun bölgesi. Yüzün üst kısmından bahsettiğimiz yer göz etrafı ve alın bölgesi. Bu bölgede özellikle gözlerimizi kıstığımız zaman oluşan veya güldüğümüzde oluşan kırışıklıkların giderilmesi için botoks kullanılabilir. Kaşları çattığımız zaman oluşan dikey, kızgınlık çizgisi olarak adlandırılan çizginin ortadan kaldırılmasında kullanılabilir. Birde kaşlarımızı kaldırdığımızda alnımızda oluşan yatay çizgilerin kaldırılmasında kullanılabilir.
Bunun dışında botoksun kulanım bölgeleri olarak özellikle kaş kaldırma sayılabilir yüzün üst kısmında. Bu yöntemle kaşlar istenilen konuma getirilebilir. Boyunda ise nefertiti lif denilen botoks uygulamasıyla daha düzgün bir boyun elde etme, daha düzgün bir çene elde etme sağlanabilmektedir. Özellikle yaşlı bayanlarda platis vakası denilen boynu örten, çeneden aşağıya doğru inen bir perde gibi çok ince bir zar gibi kasımız vardır. Yaşlı bayanlarda bu kas hipertrofi olduğu zaman boyundan aşağıya doğru inen çizgiler oluşmaktadır. Bu çizgilerin içerisine yapılacak minik botoks enjeksiyonlarıyla, bantların gevşetilmesi mümkündür.
Bunların dışında botoksun bir diğer kullanım alanı da aşırı terleme tedavisidir. Özellikle koltuk altlarında aşırı terlemelerde en azından 4-5 ay terlemelerin durdurulması mümkün. El ve ayak tabanlarındaki aşırı terlemelerde botoks kullanılabilir ve terleme durdurulabilir.