EstetikGüzellikKADIN-YAŞAM

Göğüs Büyütme Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Göğüs büyütme ameliyatlarına yaklaşımlar çok çeşitlidir. Giriş yeri, protezin yerleştirildiği yer, her uygulayıcı kendi yaptığının en iyisi olduğunu düşünür. Fakat istatistikler gösteriyor ki protezin mutlaka kasın altına yerleştirmek lazım. Protezin konması için giriş yeri seçiminde de hasta devreye girer. Hastayı doğru yönlendirmek gerekiyor bu durumda. Meme başından, katlantı çizgisinden, koltuk altından, göbek deliğinden silikon yerleştirilen göğüs büyütme operasyonları vardır. Ameliyat sırasında sorun yaşamamak için katlantı çizgisinden silikonun konması daha garanti bir yöntem olarak düşünülmektedir. Bunun nedeni protez kasın altına yerleştirildiği için kasın bir miktarını serbestleştirmek gerekiyor ve bu bir kanama sebebidir.

Göğüse silikon taktırdıktan sonra bebek emzirilebilir mi?

En iyi kontrolü kasın altına katlantı çizgisinden girebildiğiniz zaman yapabiliyorsunuz. Uzak yerleşim yerlerinden çok iyi yapılamayabilir, hasta sonradan kanayabilir. Diğer sebep meme dokusunu hiç görmüyorsunuz yani hastanın emzirme sorunu yaşama ihtimalinin olmaması ve meme başı duyusunun kaybına sebep olma ihtimalinin olmamasıdır. Bir diğeri de bu bölgenin meme yapısının üzerinde bir iz bırakmıyor olmasıdır. Koltuk altı yöntemi de iz bırakmaz ama herkesin izleri iyi iyileşmeyebilir. Meme altındaki kötü bir iyileşme sutyen ile kapatılabilecekken, koltuk altındaki kötü bir iyileşme hastanın askılı giymesine bile engel olabilmektedir. Bu sebeplerle katlantı çizgisinden göğüs büyütme ameliyatının yapılması tavsiye edilmektedir.

Göğüs büyütme ameliyatında silikon protez seçimi nasıl olmalıdır?

Göğüs büyütme ameliyatlarında protez seçimi de gündemde olan bir konudur. Göğüs büyütmek isteyen kişiler hep pütürlü protez veya damla protez istemektedir. Yapılan araştırmalar pütürlü protezlerin, pütürsüz kaygan protezlerle arasında bir fark olmadığını göstermektedir. Pütürlü protezler yüzey olarak çok daha sert olduğu için ileri yaşlarda cilt alt yağ dokusunun incelmesiyle daha çok ele gelebiliyor, karşıdan bakıldığında dalgalanmalarda yapabiliyor. O yüzden yumuşak protez tercih edilmesi daha iyi bir seçenek olabilir.

Damla protez mi yuvarlak protez mi seçilmelidir?

Damla protezler anatomik protezdir. En yüksek noktası meme başının altı, yani protezin merkezi değildir. Yuvarlak protezlerin ise en yüksek noktası merkezidir. İkisini de üstünden tutup kaldırdığınızda damla şeklinde dururlar,sırt üstü yatırdığınızda biri yuvarlak durur diğeri yine damla şeklinde durmaya devam eder. Ameliyat sonrası dönemde doğal bir görüntü için bu protezin açtığınız cepte hareket etmesi istenir. Damla protezde hareket edip, dönerse eğer en yüksek noktası meme başı altında olmayacaktır. Bu yüzden şekil bozuklukları ortaya çıkacaktır. Yuvarlak protez istediği kadar dönse de her döndüğü yerde en yüksek noktası ayaktaysa hasta meme başının altı olacağı için yuvarlak protez daha doğal bir görüntü için faydalı olacaktır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu